Kutyachip Pécs

Kedvenceink külföldre történő kiutazásához (és még inkább a visszaléptetéshez) kisállat útlevél kiállítása szükséges. Az erről szóló tudnivalókat és az egyes országok előírásait a következő helyeken találhatók meg:
www.petpassport.hu és itt >>
A feltételeket mindig az importáló célország határozza meg, és bármikor megváltoztathatja. Ezért a fenti linkeken található információk is csak tájékoztató jellegűek, biztosat az adott ország diplomáciai képviseletétől írásban kapott tájékoztatás jelent csak.

Kutyachip megjelölés
2013. január 1-től országosan a 4 hónapos kor betöltött kutyákat csak elektronikus transzponderrel (mikrochippel) megjelölve lehet tartani.
A kutyachip egy rizsszem méretű eszköz, melyet egy első látásra hatalmasnak tűnő, injekciós tűszerű eszközzel az állat bőre alá ültetnek be. A parányi szövetbarát kapszulába egy antenna, és egy mikrochip van beépítve, mely egy 15 számjegyből álló egyedi kódot tárol. A mikrochip sem energiaforrást, sem mozgó alkatrészt nem tartalmaz, ezért a meghibásodása kizárható. A kapszula anyaga nem vált ki az állat szervezetében ellenreakciót, így az a beültetés helyén –ez Európában a nyak bal oldala- szépen megtapad.

 

Fontos tudnivaló, hogy a kutyachip önmagában nem sugároz jeleket, csak egy speciális leolvasó rádiójeleire válaszolva adja vissza a benne tárolt számsort. Mivel a mikrochip nem sugároz jeleket, így a tévhittel ellentétben nem is alkalmas az eb aktuális tartózkodási helyének a meghatározására! A leolvasó is csak néhány centiméteres távolságból tud kapcsolatot teremteni a beültetett chippel, így attól sem kell tartani, hogy az áruházi lopásgátló kapuk követnék az eb mozgását.

Kullancs kutyában

Ha a kutyában kullancsot találunk, lehető legrövidebb időn belül ajánlott eltávolítani. A kullancs kézzel történő megragadása, összenyomása, kicsavarása sem megfelelő, a potroh megnyomása és a zsírozás u...  Tovább »

dr. Orbán Ágota:
+36 30 20 26 492

dr. Orbán Péter:
+36 30 600 1260
Széchenyi 2020